Zo kies je het beste naamnummerRSS

Zo kies je het beste naamnummer

Een naamnummer is een telefoonnummer waarbij je de cijfers van een telefoonnummer weergeeft als letters, waardoor er een woord ontstaat. Hierdoor is het nummer veel eenvoudiger te onthouden. Veel grote bedrijven maken inmiddels gebruik van naambellen, maar ook voor kleinere bedrijven zijn naamnummers gewoon te registreren. Waar liggen voor jou de kansen en hoe stel je het beste naamnummer samen?

Ben je nog niet overtuigd van de kracht van een naamnummer? Laat ik je dan een voorbeeld geven. Een kapper registreert het telefoonnummer 0800-5277256. Van dit telefoonnummer is het naamnummer 0800-KAPSALON te maken. Welke van de twee nummers is het beste te onthouden, denk je? Juist, het naamnummer! Hierdoor zijn naamnummers ideaal voor vluchtige media als reclame, winkelruiten en bestelbusjes.

Voor wie is een naamnummer geschikt?

Een naamnummer is uitermate geschikt voor jou als bedrijf als je klanten regelmatig telefonisch contact met je hebben, of als je een bepaalde urgente taak uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde kapper of aan een loodgieter.

Voordelen van een Naamnummer

  • Eenvoudig te onthouden voor de beller
  • Ideaal voor vluchtige media
  • Handig bij promotionele acties

Hoe werken naamnummers?

Eigenlijk is een naamnummer geen echte technische telefoondienst. Het is een vertaling van de cijfers van een telefoonnummer naar letters, die samen een woord of korte zin vormen. Kijk maar eens naar je telefoon. Naast cijfers zie je (ook op je smartphone) letters op de toetsen. Zo staat er onder 2 ‘ABC’, onder 3 ‘DEF’, etcetera. Bij naambellen druk je steeds eenmaal op de corresponderende toets. Bel je 0800-KAPSALON dan bel je dus eigenlijk 0800-5277256.

Bij een naamnummer wordt alleen gekeken naar de cijfers die overeenkomen met de lengte van je telefoonnummer. Een naamnummer mag dus gerust langer zijn, de volgende cijfers van het nummer worden gewoon genegeerd. Je kunt het naamnummer 0800-PIZZABEZORGER aanvragen door het telefoonnummer 0800-7499223 te registreren. Vanaf nu kun je echter ook 0800-PIZZABELLEN en 0800-PIZZABELLO gebruiken.

Naamnummers zijn eenvoudig te onthouden

De cijfercombinatie van de kapper uit het eerste voorbeeld is natuurlijk niet gemakkelijk te onthouden. Eerlijk zeggen: weet jij ‘m nog? Maak je er een naamnummer van dan is het telefoonnummer juist heel eenvoudig te onthouden. En dat is de kracht van een naamnummer. Naamnummers werken het best als je in een flits een telefoonnummer moet onthouden en geen tijd hebt om het nummer te noteren.

Laat ik nog een voorbeeld geven. Net als jij sta ik regelmatig in de file. Voor me staat een busje met daarop de tekst “Veilige en betaalbare kantoorautomatisering? Bel 0800-4877637.” Ik denk: “Dat heb ik net nodig. Ik pak mijn telefoon en op dat moment gaat de file weer rijden. Wat was dat nummer ook alweer, vraag ik mij af. Had het bedrijf op het bestelbusje het telefoonnummer 0800-IT PROFS gezet, dan had ik het nummer twee dagen later nog geweten. Naamnummers maken het verschil tussen gebeld worden en niet gebeld worden.

Hoe kies je een naamnummer?

Via onze online nummerchecker kun je eenvoudig controleren of een naamnummer nog beschikbaar is. Je typt een woord in, kiest een type servicenummer en wij vertellen je meteen of het corresponderende telefoonnummer nog te registeren is. Hoe kies je nu het voor jou meest geschikte naamnummer? Ik geef je drie stappen die je kunt doorlopen op zoek naar het beste naamnummer voor jouw bedrijf.

1. Kies jouw branche, dienst of bedrijfsnaam als naamnummer

Als eerste zoek je op branchegerelateerde woorden. 0800-KAPSALON is nu eenmaal beter te onthouden en vaak logischer dan “0800-KAPPERJANSEN’ of ‘0800-JANSEN’. Concentreer je dus bij het vinden van een naamnummer in eerste instantie op je beroep of vakgebied. Kom je niet tot een goed nummer? Dan kun je altijd je bedrijfsnaam nog registreren als naamnummer. Is je eerste keuze inmiddels geregistreerd? Laat je dan niet te snel uit het veld slaan. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind! Ik geef je ter inspiratie een aantal voorbeelden van alternatieven die op het moment van schrijven nog vrij zijn:

0800-KNIPPEN
0800-GEKNIPT
0800-KNIPBEURT

2. Kleine zinnen als telefoonnummer

Zijn alle branchegerelateerde woorden echt vergeven? Zoek dan eens op een nummer in de vorm van een kleine zin van maximaal drie woorden. Let op dat de zin die je verwerkt tot naamnummer nog wel direct leesbaar is.

0800-MOOIHAAR (tevens een mooi servicenummer: 0800-6664422)
0800-KORTHAAR
0800-KNIPAFSPRAAK
0800-BELKAPPER
0800-KNIPMIJ
0800-VOORHAAR

3. Voeg een cijfer toe aan je naamnummer

Is een bepaald naamnummer niet meer beschikbaar? Voeg er dan eens een cijfer aan toe. Doe je dat goed, dan kan het zelfs status geven aan je telefoonnummer.

0800-NR1KAPPER
0800-1KAPPER

Voorraad naamnummers beperkt

Je begrijpt dat ieder naamnummer - net als een domeinnaam - maar eenmalig kan worden uitgegeven. Daarom moet je er snel bij zijn. We merken dat er steeds meer vraag is naar mooie naamnummers, dus... Heb je een goed idee? Registreer dan nu je servicenummer, voor een ander het doet. Ook al heeft je bedrijf al een bekend en eenvoudig te onthouden telefoonnummer, een naamnummer zorgt ervoor dat mensen je nog eenvoudiger kunnen bellen. En dat betekent extra klanten.

Geen aanpassingen nodig

Beleasy laat alle telefoongesprekken via je naamnummer op dezelfde manier binnenkomen als alle andere gesprekken. Je hoeft geen instellingen te wijzigen of extra apparatuur en telefoonlijnen aan te schaffen.

Contact