Wat is een 18XY nummer informatiedienst?RSS

Wat is een 18XY nummer informatiedienst?

Via 18xy nummers kun je telefoonnummers opvragen. Voordeel is dat je meteen doorverbonden kunt worden. Wie voorheen een telefoonnummer zocht, kon terecht bij het nummer 118. Deze dienst is stopgezet. Ter vervanging van 118 zijn informatienummers toegekend die allemaal beginnen met 18 (18xy).

Kies voor een specialist die voor jou alles op het gebied van jouw 18XY nummer kan regelen

Op een 18XY nummer mag nummerinformatie worden aangeboden aan de beller, eventueel aangevuld met openbaar beschikbare abonnee-informatie. Binnen de 18xy-reeks is sprake van een sterke concentratie, er zijn immers maar 99 18xy-nummers beschikbaar. Om verwarring te voorkomen met het oude nummer 118 is het nummer 1818 niet uitgegeven, zodat er ruimte overblijft voor 99 nummers. 

Houders van een 18XY informatienummer moeten voortaan aan het begin duidelijk maken wie zij zijn en aangeven wat de voornaamste kenmerken zijn van hun dienst. Zo moet je bijvoorbeeld altijd vermelden wat de gesprekskosten voor de beller zijn en dat er ook kosten tijdens het doorverbonden gesprek zijn. Reken je een tarief per minuut voor een doorschakeldienst? Dan mag je alleen een 18xy nummer gebruiken. Laat je vooraf door een specialist informeren wat de do's en dont's zijn wanneer je een18XY nummer wil aanvragen. Ook vind je bij de toezichthouder ACM hierover de beleidsregels. 

Contact